lördag, juni 13, 2009

Istället för shampotvätt - Torrshampo

Du har kanske hört talas om torrshampo, det ser ur som en vanlig liten hårspray och är man inte så påläst ser man ingen skillnad. Faktum är att det inte är så stor skillnad på ett torrshampo och en hårspray om man ser till ingredienserna - det är samma uttorkade alkoholer i.

För dig som lätt får fet hår fram på kvällen eller för dig som vill sova längre och slippa tvättat håret varje morgon är torrshampo ett alternativ, spraya där håret är fett och grugga försiktigt in det pulverliknande "shampot". Det är inte på något sätt rengörande men det är uttorkade och motverkar därmed fet hårbotten. På marknaden finns många olika märken, de vanligaste finns att köpa på bl.a. Kicks, Åhlens och de större ica-butikerna.

Som i många andra fall så finns det en bungetvariant till torrshampo som dessutom inte skadar håret. Alternativet är att man tar lite maizena och guggar in där hårbotten känns fet och låter sitta i många minuter och borstar sedan ur det. Maizenan suger åt sig fettet och lämnar en renare hårboten efter sig.

Se tidigare inlägg: