måndag, februari 16, 2009

Så skämmer du bort ditt hår


Tvättar du håret med shampoo varje dag så blir det lätt torrt och trassligt. Unna ditt hår en inpackning och låt det suga åt sig av näringen.

Visst fungerar vissa av de hårinpackningar som finns att köpa i affären men det som många gånger fungerar ännu bättre har ju i köket.

För torrt hår:
½ dl olja (gärna oliv)
1st ägg
1st avokado (ej nödvändigt)

Blanda ihop alla ingredienser och applicera på fuktigt hår. Låt de sitta i minst en halvtimma, gärna under handuk för att bevara värmen. Ju längre du har i de, desto mer suger håret åt sig av näringen. Fungerar bra att sova med inpackningen i, men tänk på att ha en handunk under så inte kudden blir alldeles fettig.

Oljan sugs in i håret och gör att det inte blir lika torrt. Har man jätte blont hår så kan det vara en bra idé att välja kanske raps- eller solrosolja eftersom olivolja har en tendens att "färga av" sig, det bästa är att aldrig använda oljor som är mörkare än färgen man har på håret. Oljan avlägsnas lättare med kallt vatten än man varmt.

Ägg innehåller gott om proteiner som hjälper till att bygga upp håret. Du känner inte så stor skillnad men det gör skillnad i längden. Det är även bra att äta mycket ägg om du vill få ett starkt hår, just proteinerna kan bidra till både starkare och glansigare hår.

Vad gäller advokadon så har jag inte själv provat att ha det i en hårinpackning men det sägs att det ska vara riktigt bra. Avokado är en av de frukter med mycket fett vilket gör håret mjukt och glansigt samtidigt som den gör hårbotten glad.

Kom ihåg att alla hår är olika och det är individuellt hur just ditt hår reagerar på olika produkter och ingredienser. Prova dig fram :)

1 kommentar:

  1. hej. hur länge håller sig hårinpackningen ?
    en vecka elr ?
    tacksam för svar <3

    SvaraRadera