tisdag, mars 16, 2010

Äppelcindervinäger - Hårtips!

Tänkte tipsa igen om viken bra funktion äppelcindervinäger (förkortning: ÄCV) har. Vi alla som någon gång har luktat på ÄCV vet att det är något vi helst inte gör om. Men denna illaluktande produkt kan faktiskt göra ditt hår glänsande och faktiskt oemotståndligt lent. Det finns en del sätt att gå till väga.
  • Du kan blanda två msk ÄCV i sista sköljvattnet efter att du tvättat håret

  • Det passar även bra att ha i någon matsked om du gör en egen hårinpackning (ska skriva något inlägg om egna hårinpackningar så snart jag hinner)

  • Du kan annars blanda två msk ÄCV med några deciliter vatten i en sprayflaska, antingen en gamal balsamsprayflaska eller en blomsterspruta.

Sista alternativet tycker jag är enklast och fungerar. Det bästa är att spraya det i håret då det är nytvättat och förtfarande fuktigt eftersom håret lättare suger åt sig utav den näring som ÄCV innehåller.

Men lukten då??? Lung, det försvinner så fort håret torkat. Men var försiktig om det regnar ute, blir håret fuktigt börjar det lukta.

Bild lånad här

Jag kikade runt lite på nätet och hittade intressant information och äppelcidervinäger som jag inte visst om. Kolla på här (länk till primaliv.se) och skrolla ner en bit för att läsa om vad äppelcidervinäger kan göra för hud och hår.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar