lördag, januari 23, 2010

Svar på kommentarer igen :)

Ledsen att uppdateringen är långsam, ska försöka bättre mig.

Kliande och irriterad hårbotten

Maria sa...
Hej! Jag har på senaste börjat använda schwarzkopf schampoo, volume boost. Köpt hos min friör, och funkar bra, jag tvättar inte håret lika ofta och det är mer volym. Men jag har haft ett problem och det är att hårbotten är lite irriterad och om jag kliar så blir det mycket vita små flagnor i håret. Hjälp


Svar: Det är väldigt bra att du inte tvättar lika ofta men det kan ta några veckor för hårbotten att ställa om sig. Men som jag förstod det så är din kliande och irriterade hårbotten ett problem du lidit av ett tag. Jag kan tipsa sig om en ACO's hårbottengel som finns på apoteket. Den ska masseras in antingen vått eller torrt hår. Om du har den i vått hår tar det lite längre tid för håret att torka, trots att gelen är fettfri kan håret kännas lite fett i upp till två timmar innan håret och hårbotten sugit upp att fukt. Jag använder den själv ibland och föredrar att massera in den på kvällen. Hoppas det hjälper! :)

TRESemmé's prudukter
.
Anonym sa...
Hej! För det första måste jag säga att jag älskar din blogg!:-) och jag skulle vara jättejätte tacksam om du svarade på denna frågan, helst i ett nytt inlägg. Men iaf, är shampot och balsamet "TRESemme" bra för håret? Blir håret mjukare och bättre av det eller är det bara som vilket annat shampo/balsam som helst? som sagt, skulle vara jätte tacksam för svar!


Svar: Vad kul att du gillar bloggen, blir alltid lika glad :) ! Jag är rädd att mitt svar inte är till så stor hjälp. Jag har tyvärr inte kollat in TRESemmé's probukter mer än lite snabbt på ica. Men generellt sett har de flesta schampo, oavsett pris, samma effekt på håret eftersom de innehåller sulfater (de som rengör och gör så det löddrar). Däremot så är det väldigt stor skillnad på balsam och jag vet tyvärr inte vad dessa innehåller. Jag blev lite nyfiken och förhoppningsvis ska jag testa TRESemmé's produkter inom några veckor och då kommer jag skriva ett inlägg om dem.


Panto-3, en eller två tabletter?
.
Anonym sa...
Och jag har en till fråga förresten! :-) Jag har köpt panto-3 men har inte börjat använda det än. på förpackningen står det att man ska ta en tablett på morgonen och en på kvällen men på nåra sidor står det att man ska ta två st på morgonen, innan frukosten. så hur ska man göra? :S


Svar: Det är ju alltid bäst att göra som det står på förpackningen men ibland kan de som ger ut en produkt vara lite för snälla eftersom de inte vill ta några risker ifall någon skulle reagera på för hög dos. Jag har läst om många som börjar dagen med två tabletter utan att de märkt något konstigt men jag vågar inte rekommendera det. Jag vet inte heller om effekten blir så mycket bättre av två tabletter istället för en. Jag tror det räcker med att du tar en tablett på morgonen en stund innan frukost så blodcirkulationen kommer igång och fortsätter använda dem under en längre tid, vill du väldigt gärna prova att ta två tabletter bör du vara extra uppmärksam på hur du känner dig. Hoppas detta var till någon hjälp :) !