fredag, februari 25, 2011

Billigt och riktigt bra!

Det är otroligt viktigt att använda värmeskydd när man använder värmeverktyg i håret. Jag ser ofta folk som har plattat håret utan värmeskydd, för det syns, håret blir stripigt, torrt och topparna blir kluvna. Plattar man håret en gång utan värmeskydd så är det inte så farligt, men gör man det varje dag eller några gånger i veckan så sliter det jättemycket. Vilket gör att man måste klippa sig oftare och mer. Om man räknar på hur mycket extra pengar man får lägga på frisören, så sparar man mer på att köpa ett bra värmeskydd. Och faktum är att de inte behöver kosta så mycket!

"Lanza Healing Smooth Smoother Balm" är en leave-in som skyddar håret mot värme i upp till 250 grader, den motverkar även krusigt och frizzigt hår utan att göra håret det minsta fett.

Detta värmeskydd från Lanza kostar just nu 99kr på , i vanliga fall ligger det på runt 150-200.

Denna passa speciallt bra om man plattar håret eftersom den är rakgörande och den hjälper håret att hålla sig rakt mycket längre. Den innehåller pärlkornsextrakt och sesamsmör som hjälper till att vårda håret.

Lanza Healing Smooth Smoother Balm i gruppen Hårvård / All Hårvård hos Lyko Hair AB (31-110)

Joico K-pack inpackning

Hej på er! Visst är det skönt med helg? Jag tycker jag också!

Idag tänkte jag tipsa er om en väldigt bra hårinpackning. Den har fått många höga betyg från kunder. Hela namnet på denna produkt är "Joico K-Pak Deep-Penetrating Reconstructor" och det är en djupverkande hårinpackning som passar alla oavsett hårtyp.

Den förstärker hårets elasticitet, glans och styrka sammtidigt som den mjukgör. Det räcker att man använder den 1-2 gånger i veckan. Har du ett mycket skadat hår kan du använda den 2-3 gånger i veckan.

Applicera i handdukstorkat hår, det är viktigt eftersom att om håret är alldeles dyblött så är det så mättat att de inte kan suga åt sig av näringen i inpackningen, krama därför ur håret ordentligt och krama sedan igenom det med en handduk innan, då ger det mycket större effekt. Låt verka i minst 5 minuter och skölj sedan ur.

Denna inapckning kostar 249kr på , det kan låta mycket för en inpackning men faktum är att den vårdar mycket mer än billigare inpackningar, plus att du inte behöver använda denna lika ofta som många andra.

Joico K-Pak Deep-Penetrating Reconstructor i gruppen Varumärken / Joico hos Lyko Hair AB (59-113)

onsdag, februari 23, 2011

Kampanj på shampoo

Just nu har stor kampanj på flera olika shampoon!

Du kan köpa 500ml shampoo + 500ml balsam från märket Joico (ett riktigt lyxmärke) från endast 359kr!

Du kan även köpa shampoo från Redken (som också är ett riktigt bra märke) för endast 169kr!

Dessa produkter är ofta ganska dyra, men sanningen är att de också är riktigt bra. Har man problem med håret så är produkter från Redken, Joico, Philip B och Kerastase riktigt, riktigt bra.

Själv har jag inga större problem med mitt hår eftersom jag tagit hand och varit rädd om det i flera år. Jag använder i stort sett aldrig värmeverktyg och jag använder alltid leave-in, dessutom äter jag Panto-3 (kosttillskott som gör att håret blir starkare och växer fortare). Men när man inte varit så rädd om sitt hår under en tid så är det bra att börja med ordentliga produkter.

söndag, februari 20, 2011

Sebastian Potion 9

I mitt förra inlägg såg ni en bild på några av mina favoriter. En av dem är "Sebastian Potion 9", som jag har använt i mitt hår idag. Jag har skrivit om den tidigare men det skadar inte att göra det igen, jag gillar den såpass mycket.

Det innehåller ingredienser som är riktigt bra för håret, bland annat botaniska oljor som hjälper till att skydda och bevara håret. Jag gillar verkligen konsistensen, den är så lätt att applicera och det känns inte som att man missar ett enda hårstrå. Dessutom luktar den riktigt gott!

Håret blir mjukt och lent, och eftersom den innehåller mycket naturligt så vet jag att det inte är något som bara lägger sig utanpå, utan går in i håret och skyddar och återuppbygger.

Man kan tycka att den är lite dyr, men faktum är att man behöver endast en liten, liten klick och den varar mycket längre än man tror. Jag har bara haft en förpackning på 50ml och den börjar ta slut nu, efter två år, och då har jag använt den ca en gång i veckan.

För 50ml kostar den 190kr på , jämför det med 270kr på Bangerhead. Så ni förstår kanske varför jag väljer varje gång ;)

Däremot har de samma pris (310kr) för 150ml. Men frakten är billigare på , och jag älskar verkligen att beställa därifrån, hemsidan är lätt att förstå och jag får mina produkter snabbt, och såklart - priserna är mycket bättre än någon annan stans!

Leave-in för mjukt hår

Ni som läst min blogg under en längre tid vet att jag älskar leave-in-produkter. Alltså krämer/lotions som man applicerar i antingen vått eller torrt hår och som man inte sköljer ur. Jag har några favoriter och jag tänkte lägga upp en bild på dem :)


Från vänster till höger:

1. En liten förpackning med Orofluido hårolja - 229kr för 100ml på

2. Maria Nila Hair Lotion - 139kr på

3. Goldwell Dualsenses Color Extra Rich Leave-in Creme Fluid (syns lite dåligt på bilden men den står bakom jojobaoljan) - 139kr på

4. Jojobaolja - 69kr på

5. Sebastian Potion 9 - 190kr på

6. Vårdande creme för kluvna toppar - just nu 83kr på (priset varierar hela tiden eftersom de ofta har olika erbjudande)

7. Lanza Daily Elements Leave-in Conditioner - 129kr på

8. Grazette Crush Black Violet Heat Glider 88 (värmeskydd) - 119kr på

Alla dessa produkter rekommenderar jag varmt, de passar alla hårtyper, men vill du veta mer om dem så har jag skrivit om de flesta av dem tidigare så det är bara att söka i bloggen. Vad gäller Jojobaoljan så använder jag den som leave-in, vilket du också hittar information om i tidigare inlägg. Du kan även läsa om produkterna där jag köpt dem (hemsidan jag länkar till efter varje produkt).

Foto: Adam Hellmansson

söndag, februari 13, 2011

Få håret att växa fortare och bli starkare

Jag får ofta frågor som handlar om hur man får håret att växa fortare eller hur man får det att bli starkare. Jag rekommenderar alltid kosttillskottet Panto-3, den innehåller ingredienser som gör att det håret som växer ut blir starkare och får mer glans.

Dessutom växer håret fortare av dem. Inte nog med det, håret blir också tjockare eftersom hårsäckar som varit inaktiva börjar arbeta igen. Det märkte jag själv av när jag började äta Panto-3, efter några veckor började det sticka ut nya hårstrån från hårbotten. Jag märkte också en tydlig ökning av hårväxt (oroa er inte, det märktes bara hur huvudet, ingen annan stans).

Jag äter fortfarande dessa tabletter och jag skulle aldrig byta ut dem mot något annat kosttillskott för hår, hur och naglar. Panto-3 är klart bäst!

Det brukar kosta något över 100-lappen för 120tabletter. Jag brukar beställa från eller Shopping4net eftersom de har väldigt bra priser och är pålitliga.

lördag, februari 12, 2011

På spa

Över helgen är jag på spa i Bokenäs (i närheten av Uddevalla och Lysekil) och det är hur underbart som helst. Jag och min pojkvän sitter just nu på rummet och äter gott samtidigt som vi ser på tv. I förmiddags madade vi bubbelpool utomhus med 39 grader i, helt underbart. I morgon ska vi få varsin massage.. Längtar....

I alla fall, att bero på spa, så tänkte jag tipsa om skruppkräm / peeling. Både igår och idag har jag längtat efter att skrubba kroppen och ångrar att jag inte tog med mig min skrubb hemifrån. Den är nämligen hur bra som helt och när man badar så mycket som jag gör här så är det bra att skrubba kroppen, det fungerar nämligen mycket bättre om man gör det då kroppen varit i blöt under en längre tid.

Min skrubbkräm har jag beställt på internet på (som för övrigt brukar ha riktigt bra och billiga erbjudanden) och den är av märket "Botanical Expertise" och innehåller pulver från aprikos- och mandelkärnor. Det innehåller även vårdande oljor. Dessutom är den ekologisk. Den kostar i vanliga fall 115kr men jag såg precis att den var på kampanj - 59kr!

Så här ser den ut:
Peeling



Och här får ni en bild som jag tagit ute i det underbara vädret idag:

torsdag, februari 03, 2011

TIGI Bed Head Superstar

Tigi Bed Head Superstar är en fönlotion som skyddar håret från värme och samtidigt ger håret volym. Passar perfekt till tunnt hår som brukar ligga platt, men fungerar även till tjockare hår. Håret får glans och volymen håller hela dagen.

Den kostar 149kr på för 250ml.

Tigi Bed Head Superstar i gruppen Varumärken / Tigi  hos Lyko Hair AB (35-106)