fredag, april 30, 2010

Ett otroligt erbjudande

Jag var precis inne och kikade på och där såg jag ett color reviver shampoo (Rustic Copper) från TONI&GUY för endast 20kr, alltså 100kr billigare än vanligt. Jag vet inte hur länge detta erbjudande varar men jag tänkte att jag slänger in ett inlägg.

Detta reflexshampoot passar utmärkt till varma bruna hårfärger och tar fram de gulröda tonerna och tillför glans. Inspirationen kommer från färgen koppar. Så om du är sugen på att framkalla nya spännande toner i din hårfärg så kanske du ska testa detta shampoo.

alltså!

Så här ser den ut:



Bild lånd här

Ska man ta shampoo två gånger?

Anonym sa:
Hej!
Vissa personer säger att man ska använda schampot 2 ggr. 1 gång för att får bort allt smuts, Andre gången för att få schampot att verka. Är det sant? Ska man använda schampot 2 ggr?
Tack :)

Svar: En mycket bra fråga, det sa alltid min mamma till mig när jag var mindre. Sådär ligger det till, det är faktiskt sant att för att få bort allt (smuts, silikoner, fett och mineraloljor m.m.) så krävs det att man tar shampoo två gånger. Men själv jag tar aldrig shampoo två gånger eftersom det är väldigt onödig att få bort allt i och med att det, dagen efter, tillkommer nytt smuts. Dessutom torkar man ut hårbotten ännu nu, vilket i sin tur leder till att det produceras ännu mer fett och man kommer då behöva tvätta håret ännu oftare.

Hoppas detta svarade på din fråga!

Kram på er!

onsdag, april 28, 2010

Glossy Locks Honey Coconut Milk Shampoo


100% Pure är ett märke jag nyss hittat och på finns ett shampoo med det långa namnet Glossy Locks Honey Coconut Milk Shampoo av just detta märke. Det ska vara helt fritt från kemikalier, artificiella dofter, kemiska konserveringsmedel, sulfater eller andra rengöringsingredienser som torkar ut håret och jag tycker nästan det låter för bra för att vara sant. Jag läste igenom ingredienserna och över på listan står det honung. Som jag tidigare sktivit så innehåller honungen mycket nyttigheter som är bra för håret samtidigt som den tillför glans.

Det finns även ett tillhörande balsam och när jag läste igenom ingredienserna så ser även det väldigt bra ut, endast naturliga ingredienser.

Tyvärr kan jag ju inte inhandla alla produkter jag blir nyfiken på eftersom varje dag hittar någon ny hårprodukt jag skulle vilja testa men jag kan säga att denna produkt är nog en jag kommer skriva upp på listan och beställa hem inom inom in snar framtid.

kostar shampoot och balsamet 99kr/st och såhär ser förpackingen ut:

(Bild lånad här)

tisdag, april 27, 2010

Det är någon som ett antal gånger har frågat vad sulfater är för någon och det kan man läsa om i detta inlägget, som även innehåller en del andra bra tips!

Lycka till! :)

måndag, april 26, 2010

Facebookgrupp

För er som använder facebook kan jag informera att min blogg har en egen grupp som jag skapade för en tid sedan. Jag vet faktiskt inte hur man länkar direkt till sidan men söker ni på "Ta hand om ditt hår" så kommer den upp.

Kram på er!

Panto-3

Jag får ofta frågor angående vilka tabletter som får håret att växa fortare. Jag kan inte grunda mitt svar på erfarenheter eftersom jag inte testat dessa tabletter men det står klart och tydligt att de ska öka blodcirkularionen i hårbotten och det har jag läst på många ställen att det ska öka hårväxten. Tabletterna heter Panto-3 och finns att köpa på .



Bild lånad här

Tillägg: Vill bara tillägga att, precis som Patrik kommentareade, så kan vi ockå med hjälp av massage öka blodcirkulationen i hårbotten. Det har jag skrivit i inlägget: Så får du ditt hår att växa fortare. Om dessa tabletter fungerar lika bra som hårbottenmassage vet jag inte men personligen skulle jag välja att ta tabletterna eftersom man lätt kan glömma bort att massera,.

söndag, april 25, 2010

Läsare får svar på sina frågor :)

Stina sa:
Tack för alla svar jag har en fråga till faktiskt !:)
Hur motverkar man frissigt hår ?

Svar: En frissigt hår är ofta i behov av fukt. Kom ihåg att göra inpackning ofta. Sedan kan man även använda vissa krämer med anti-frisseffetk. Jag vet tyvärr inte så mycket om dessa produkter, jag har lyckligtvis inte detta problem, men generellt sett så är det alltid bättre att handla produkter hos en frisör än i en livsmedelsbutik.

Anonym sa:
Hej, jag har en fråga :P
Är det bäst att använda schampoo och balsam från en serie? Eller går det bra att använda t ex schampoo från Garnier, och balsam från Wella.
Tack!


Svar: Enligt mina erfarenheter så tycker jag inte att håret mår bättre av att använda en viss serie. Välj produkter som passar sig och bry dig inte om vilket märke det är!

lördag, april 24, 2010

Svar på många frågor !

Stina sa...
1.Kan inte du lägg upp en bild på dej ? :D är så nyfiken och se vem du är!
2. När man har duschat är det väl inge bra att föna/torka håret med en hårtork.
Det är väl inte heller bra att ha kamma håret när det är blött.
Är det bra att "sveppa" in håre i en hannduk på huvudet ?
3. Mitt hår är väldigt slitet, livlöst och torrt vad ska jag göra jag duschar inge ofta bara 2 ggr i veckan.
4. Jag använder shampoo, balsam från Gliss elr Nivea är dem bra?
5. Okey, nu byter jag ämne, har du några tips mot celluliter, elr sköra naglar?
6. Några tips att bli brun utan att sola solarium?

kan du hjälpa mej ?


Hej Stina! Jag ska besvara dina frågor så gott jag kan och hoppas du blir nöjd ;)

1. Jag letade precis igenom mina bilder och jag hittar ingen bild där mitt hår syns speciellt bra men den här bilden visar i alla fall en del av hur jag ser ut. Ska försöka att ta en bild där mitt hår syns bättre.

2. Fönar man håret med en hårtork med värme så torkar det ut och sliter på håret så det är inte bra, fönare du däremot med kall luft så sliter det inte speciellt mycket, tyvärr tar det mycket längre tid och resultatet kanske inte blir lika bra men ett mycket bättre alternativ.

Vad det gäller att kamma igenom håret efter att man har duschat så anser jag att det inte är några problem om man gör det varsamt och försiktigt med mjuka rörelser.

Om det är bra att svepa in håret i en handduk efter att man har duschat beror lite på vad det är för handduk, frottéhandduk är inte jätte bra eftersom den suger åt sig så mycket att det kan torka ut håret men en bomullshandduk fungerar utmärkt. Undvik bara att gnugga håret, det sliter rejält oavsett vilken handduk man har, svep istället in håret försiktigt.

3. Mitt förslag till dig är att byta shampoo och balsam samtidigt som du ofta gör inpackningar. Hur håret reagerar på produkter är helt individuellt och ett shampoo som fungerar superbra för mig kan vara helt värdelöst för dig. Produkter som finns att köpa hos frisören är oftast bättre än de som finns att köpa i livsmedelsbutiker. Sedan kan du även köpa hårtabletter som jag skrivit mycket om (klicka på etiketten vid sidan av inläggen för mer info).

4. Som sagt är det väldigt svårt för mig att veta om en produkt är bra eller inte. Jag brukar rekommendera produkter som fungerar bra för mig och som jag anser är bra. Vad gäller Nivea så har jag testat inpackningen för färgat hår och även den för slitet och för mig fungerade den för färgat bäst, den för slitet hår tyckte jag kändes plastig och mitt hår blev snarare torr är mjukt. Jag har också testar shampoo, balsam och inpackning från gliss för torrt och slitet hår och det fungerade okej förutom att shampoot var lite för uttorkande. Dessa är inga produkter jag använder idag eftersom jag hittat bättre än så. Men testa sig fram och se, kan hända att dessa produkter fungerar utmärkt och då ska du inte lyssna på mina erfarenheter.

5. Tyvärr vet jag inte så mycket om celluliter men däremot vet jag hur man ”botar” sköra naglar. Inne på hälsokosten eller på finns det tabletter för hår, hud och naglar. Här jag åt Hårkontroll blev mina naglar mycket hårdare än innan. Leta efter tabletter som innehåller selica.

6. Det finns ju brun utan sol-krämer men det tycker jag inte fungerar så bra eftersom det lätt blir ojämnt. Det sägs ju att om man äter mycket morötter så kan man bli det och det är faktiskt sant. Morötter innehåller betakaroten som lagras i huden och gör att man ser brunare ut. På finns det tabletter som innehåller just betakaroten, Maxosol heter de. Det står att de även ska hjälpa till att förbereda huden och göra att den klarar solen bättre.

Hoppas detta hjälper dig! Lycka till! :)

Urtekram - No Perfume

Urtekram's No perfume serie är något jag vill rekommendera. Det finns som shampoo, balsam, bodylotion, body shampoo, flytande tvål, fast handtvål och deodorant. Parfymallergi har bliviti allt vanligare och vill man undvika att utvecka det, eller om man redan har det, passar denna parfymfria serie utmärkt.

Själv har jag testat shampoot och hudkrämen. Shampoot innehåller inte sulfater och kan därmed klassas som ett sulfatfritt shampoo, vilket ska vara snällare för håret. (Se
detta inlägg för mer information om sulfatfria shampoo). Jag gillar det och jag tror att det skulle fungera speciellt bra för personer med torr och kliande hårbotten eftersom parfym ofta är orkaren till dessa problem.

Hudkrämen, tro det eller ej, brukar jag ha i håret ibland. Jag tar en liten klick, stor som en ärta ungefär, och applicera det ute i topparna i fuktigt hår. Mitt hår blir mjukare och lenare. Jag vill påpeka att detta inte fungerar med alla hudkrämer eftersom en del innehåller saker som inte är speciellt bra för håret, men just denna, Urtekram No Perfume bodylotion, innehåller bra ingredienser som är bra för både huden och håret.

Urtekram NO Perfumes serie finns att beställa på . Shampoot och body lotion kostar runt 40kr. Finns även att köpa i de flesta hälsokostbutiker.



Bild lånad här

Tack för alla fina kommentarer!

Jag blir så glad när jag får fina kommentarer från er läsare, det gör hela bloggandet ännu roligare och jag tycker om att kunna hjälpa er om ni har något hårproblem eller undrar saker. Så fortsätt gärna kommentera så mycket ni vill!

Sedan vill jag även uppmana er som har frågor till att använda sökmotorn vid sidan av inläggen, på så sätt kan ni få svar fortare. En del frågor har jag redan besvatat i tidigare inlägg.

Kram på er!

onsdag, april 21, 2010

Sulfat-fritt shampoo

Det finns shampoon som innehåller ett snällare ämne än sulfater och ändå tvättar rent håret, så kallade sulfat-fria schampoon. Jag har inte testat jättemånga men utav dem har jag testat har jag en favorit: TIGI BED HEAD's Superstar. Den luktar fruktigt gott och ger volym samtidigt som den inte sliter lika mycket på håret som vanliga shampoo.

TIGI BED HEAD's Superstar shampoo finns att beställa på och på , vill man inte beställa den finns den i frisörbutiker som t.ex Bellbox.



Bild lånad här

tisdag, april 20, 2010

Mest uttorkande?

Anonym sa:
Hej!

Vilket sliter mest på håret?
Vax med Alcohol Denat eller Hårspray utan Alcohol Denat?


Svar: Jag skulle säga att sprayen sliter mest eftersom i stort sett alla hårsprayer innehåller uttorkande ämnen även om det inte är just Alcohol Dent.

Sedan finns det många vax utan uttorkande ämnen och är, i detta fall, ett änne bättre alternativ :)

måndag, april 19, 2010

Svar på kommentar

Anonym sa:Ger du lockig.se någon cred någonstans för alla tips och information du hämtat därifrån? Såg ingen källhänvisning någonstans.

Svar: På de ställen där jag lånat införmation från lockig.se har jag hänvisat dit. Jag har inte på länge besökt den sidan men för ett år sedan var det min inspirationskälla. Alla de inlägg jag skriver nu grundar sig på egna erfarenheter och information jag samlat på mig under ett antal år.

Lockig.se är en superbra sida som jag kan rekommendera till dem som vill lära sig mer om hår!

torsdag, april 15, 2010

Sliter shampoot på håret?

Jag fick en fråga angående shampoot med kamomill som gjorde mitt hår ljusare (se detta inlägg). Hon/han undrade om shampoot sliter mycket på håret och svaret är tyvärr ja, men det gör alla shampoo mer eller mindre eftersom de innehåller sulfater, det som gör att håret löddrar och blir rent. Vissa shampoo innehåller mer vårdande ämnen och sliter därför aningen mindre och andra shampoo innehåller silikoner som endast lägger sig utanpå håret och vårdar inte det minsta trots att håret blir lent och till sist finns det shampoo, som det med kamomill, som inte innehåller något gör att håret kännt lent efteråt. Den sist nämnda sorten är dock bättre än de som innehåller silikon.

Men använder du alltid balsam efter shampoonering och inpackning en gång i veckan samt inte tvättar håret för ofta är det absolut inte problem att använda detta shampoo. Om du bleket håret, antingen hela eller gör slingor, så sliter det mycket mer!

Ägg i håret?

Jag fick en fråga när det gäller ägg, om man kan anväda det tillsammans med Avocadoinpackningen som jag skrev om här. Och ja, det kan man absolut göra. Ägg innehåller mycket protein, i framför allt äggulan, som hjälper till att stärka håret.

Det som kan vara negativt är att vissa hår reagerar med att kännas torrt och nästan slitet, och det gäller inte bara när man har ägg i håret utan även om man använder ett shampoo eller balsam med mycket protein i. Men det skadar ju aldrig att prova, fungerar det utan problem är det super, blir ditt hår torrt och tråkigt kan du hoppa över ägg i inpackningen och istället köpa hårtabletter (klicka på etiketten för Hårtabletter för mer info) för att håret ska bli starkt och vackert!

Lycka till och ställ gärna fler frågor!

onsdag, april 14, 2010

Ett shampoo som håller vad det lovar

Jag kommer med en possitiv uppdaterning! Shampoot, som jag skrev om här, som skulle göra håret blondare fungerar. Flera i min omgivning har upprepade gånger påpekat att mitt hår blivit mycket ljusare. Synd att jag inte han ta någon bild på håret innan men jag lovar er, det är en betydlig skillnad.

Nu har jag även inhandlat Eorol Kamomill Balm, den tillhörande hårinpackningen som ska hjälpa till att förbättra resultatet. Jag handlade den på , där kostade den 37:-, finns även att köpa i vissa hälsokosts butiker, då ligger priset på ca 50:-.


Eorol Kamomill shampoo och Eorol Kamomill Balm är produkter att rekommendera. Det finns även för brunt och rött hår.

Hårinpackning med avocado

Avocado är en frukt som är fet och därför bra för torrt hår, se bara till att den är ordentligt mogen så den går att mosa lätt. Efter att ha mosat den tillsätter du 2-3 msk olivolja. Vill man kan men även tillsätta lite honung, det gör håret glansigare och sägs även kunna göra blondt hår blondare vid upprepad användning.

Som sagt: Låt alltid verka i minst 20-30 minuter, gärna flera timmar.

Lycka till! Ska försöka komma med fler förslag på hemmagjorda inpackningar.

onsdag, april 07, 2010

Hårproblem

Anonym sa...
jag har ett problem med mitt hår och jag hoppas att du skulle kunna hjälpa mig med det :)
jag spara mitt hår under ett halvår och efter det var jag tvungen att klippa av 1dm för det var så slitet och torrt (1dm på håret längst ner,topparna) efter att jag gjort det så bara efter 1 månad blev det lika torrt och slitet som innan. jag använder alltid schampo och balsam och jag använder hårfön nästan aldrig och platttång en gång per vecka, jag använder alltid värmeskydd och aldrig hårspray och sådant som innehåller alcohol. och jag tvättar inte håret så ofta. vad ska jag göra för att det ska sluta vara så slitet och torrt? en grej till: när mitt hår blir slitet menar jag att hårstrån halveras :( kan du snälla hjälpa mig?

Svar: Jag tycker du ska börja mer att se över dina produkter där hemma, det är inte bara alcohol du bör undvika. Väldigt många värmaskydd innehåller uttorkande ämnen. Jag rekommenderar inte att köpa värmaskydd på ica eller liknande butiker, de innehåller ofta något uttorkande och är utspädda med onödigt mycket vatten. Gå istället till en frisör eller en butik där riktiga produkter säljs som t.ex BellBox och be om råd. Jag har skrivit om min favorit Maria Nilas hair lotion i
detta inlägget. Finns att köpa på och bangerhead bl.a.

Du borde även byta shampoo som balsam, ibland behöver håret variation. Om du har ett så torrt hår räcker det med att du tvättar håret endast två gånger i veckan. I början kan det kännas fett i hårbotten men det reglerar sig efter 2-3 veckor. Tänk på att inte använda för mycket shampoo, det räcker att grugga lätt i hårbottet, inte ute i topparna. Låt alltid balsamet vara kvar i håret någon/några minuter innan du sköljer ut. Hårinpackning minst en gång i veckan är rekommenderar jag oavsett vilken hårtyp man har. Man kan även ta lite lite balsam eller hårinpackning ute i toppanra i fuktigt hår utan att skölja ut det, då känner håret lättare och mjukare.

Jag kan även rekommendara dessa omtalare hårtabletter som finns att köpa på bland annat

och andra ställen där hälsakost och naturläkamedel säljs.